Na obalu...

3. září 2011 v 14:18 | Angeee |  Zdraví a bezpečnost

Na obalu potravin se dočteš za jak dlouho se mají potraviny sníst, jak je skladovat, jak je připrait, ale hlavně jejich složení. Tyto informace jsou hlavně důležité pro lidi s alergiem. Většina praviedl platív celé Unii, takže v kterémkoliv státě najdeš stejné základní informace. Je dobré vědět...
  • Všechny suroviny, včetně aditiv a vody, musí být uvedeny sestupně podle obsažení váhy
  • Nutriční označení poskytuje například informce o obsahu energie, proteinů, uhlovodanů, tuků, vlákiny a sodíku v potravině.
  • Na obalu musí být kontaktní údaje výrobce nebo prodejce
Asi 2% dospělých a 5% dětí trpí nějakou alergií na jídlo. Vážné alergie můžou i zabít. Následující potraviny mohou způsobit alergii nebo nesnášenlivost, takže musí být na obalu uvedeny, pokud je výrobek obsahuje:
  • obiloviny obsahující gluten ( pšenice, rýže, ječmen, oves, špalda, kamut)
  • korýše a měkkýše ( mořské plody - kryby, langusty, krevety, mušle, šneky atd.)
  • vejce
  • ryby
  • buráky
  • ostatní ořechy ( mandle, lískové oříšky, vlašské ořechy, kešu ořechy, paraořechy, pistácie)
  • sezamová semínka
  • sojové body
  • mléko
  • celer
  • hořčici
  • koncentraci a lupinu
Více informací naleznete zde: http://www.bezpecnostpotravin.cz/ .
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama