Pappardelle s rajčatovo-sýrovou omáčkou

3. září 2011 v 12:42 | Ashley
Kategorie:hlavní jídlo
Podkategorie:těstoviny
Počet porcí:4
Způsob přípravy:vaření
Typ pokrmu:hlavní jídlo
Kuchyně:česká
Chuť:slaná
Doba přípravy:20 - 40 minut
Obtížnost:Začátečník
Ohodnoťte recept:
Hodnocení: 3.89 (hlasováno 9x)
Všechny ingredience se krásně doplňují, těstoviny chutnají nejlépe uvařené na skus.

Ingredience

  1. 240 g těstovin
  2. 450 g rajčat
  3. 50 g klobásy Chorizo
  4. 90 g taveného sýra Primator
  5. 1 stroužek česneku
  6. 90 ml Jihočeské smetany
  7. sůl, pepř
  8. přírodní sýr Primator na ozdobu
  9. jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

  • Slupku rajčat nakrojte a ponořte je na chvíli do vroucí vody. Pak je vyndejte, oloupejte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Z uvedeného množství rajčat získáte zhruba 250 g dužiny, kterou nakrájejte na malé kousky.
  • Do kastrolu dejte nadrobno nakrájenou klobásu a osmažte ji, aby pustila tuk. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata, smetanu a chvíli povařte. Nakonec nechte v omáčce za stálého míchání rozpustit tavený sýr. Osolte a opepřete dle chuti.
  • Uvařte podle návodu na obalu těstoviny a podávejte je přelité omáčkou, posypané nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ozdobené nastrouhaným Primatorem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Click.....

=D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama